Søker
Vennligst Vent

Reisetips Krakow

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Krakow |
Krakow

Krakow (CC BY-SA 3.0)

Krakow er Polens nest største by med omlag 750.000 innbyggere. Byen blir av mange regnet som en av Europas aller vakreste byer. Den har etterhvert etablert seg som en forlokkende storby for turister fra hele verden. Byen kan skilte med en imponerende middelalderarkitektur. Av utflukter kan en velge og vrake i tilbud. Mange velger imidlertid og ta turen innom den gamle konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Shopping

Krakow kan by på fantastisk og billig shopping. Spesielt artikler som lær og krystall kan være meget fordelaktig priset. I Krakows gater kan du blant annet kunne boltre deg i et av byens mange utendørsmarkeder, på jakt etter spennende varer og tilbud. Skulle utendørsmarkedet bli litt kjedelig i lengden, så finner du selvfølgelig også en rekke spesialforretninger og kjøpesentre i byen. Du finner blant annet en rekke spennende klesforretninger hvis du legger turen innom Florianska.

Rynek Glowny

Rynek Glowny er byens store markedsplass på omlag 40.000 kvadratmeter. Markedsplassen blir ofte betegnet som Krakows hjerte, og ble anlagt en gang på midten av 1200 – tallet. De nydelige bygnings fasadene som omringer markedsplassen skaper en idyllisk atmosfære, og spesielt om sommeren er det et yrende folkeliv her. Slapp gjerne av med en pils eller en kaffe på en av plassens mange uterestauranter.

Mariakirken

Krakow er kjent for sine flotte kirker. Ønsker du å avlegge et av disse et besøk, så kan Mariakirken fra 1300 – tallet anbefales. Kirkebygget inneholder en blanding av gotisk, barokk og rennesansestil. Mariakirken preges av sine to tårn på henholdsvis 69 og 81 meter. Fra det høyeste av disse tårnene spilles Krakows eget signal ut hver hele time.

Auschwitz

En drøy time utenfor Krakow, i den lille byen Oswiecim finner du konsentrasjonsleiren Auschwitz. Den ble bygget i 1940. Leiren ble under 2. verdenskrig brukt av nazistene til å utrydde jødene. Det anslås at mellom 1,2 og 1,6 millioner mennesker fra 28 nasjoner døde under krigen. Mange av disse døde i Auschwitzs fryktede gasskamre. I dag fremstår Auschwitz som et museum. Det er også mulig å elde seg på en guidet tur gjennom skrekkens leir.

Bestill hotell

Bestill hotell i Krakow gjennom hotels.com

Comments are closed.