Søker
Vennligst Vent

Kos

jun, 11 || No Comments |

Den greske ferieøya Kos ligger sørøst i Egeerhavet, kun noen få kilometer fra det tyrkiske fastlandet. Noe som betyr at du ganske enkelt kan kombinere ferien med et besøk til Tyrkia. Kystlinjen er ca 112 kilometer, og består hovedsaklig av flotte strender. Øya har opp gjennom årene etablert seg som en av de hotteste sydendestinasjonene for ungdom. Her er nemlig partystemningen høy.

Partystemning på Kos

Kos har bygd seg opp et rykte som en av de aller største partydestinasjonene i Europa, noe som har ført til at horder av ungdommer besøker ferieøyen hver sommer. Selve festen foregår selvfølgelig i Kos by. Her finner du bargatene og de hippe klubbene med heftige diskorytmer. På Kos selges gjerne shottene i metervis! Det arrangeres også heftige beach partyer, som holder det gående til langt ut i natten.

Hippokratus og Asklepion

Legevitenskapens berømte far Hippokratus (300 år f.kr) var fra Kos. Fremdeles finnes det en rekke ruiner fra denne tidsepoken på øya. En av de mest berømte er Asklepiontempelet. Templet var viet guden Asklepion som var helbredelsens gud. Til dette tempelet strømmet folk engang i tiden for å la seg helbrede. Mange er også av den oppfatning at det var her Hippokratus fikk sin medisinske trening.


Båttur til Tyrkia og Bodrum

For mange vil en dagstur med båt, til byen Bodrum i Tyrkia være en oppfriskende opplevelse. Turen til Bodrum og Tyrkia tar ca. 1 time. Det er imidlertid verdt å merke seg at du må bli med båten tilbake samme dag. I Bodrum finner du en lang rekke med markeder og basarer.

Vær og temperatur

Kos er kjent for sitt flotte klima. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 27 og 30 grader. Hvor da juli og august måneden som oftest er de varmeste. Ønsker du et mildere klima bør du heller legge reisen til mai eller oktober. Da er luften svalere, med snittemperaturer på omkring 22 grader.

Leave a Reply