Søker
Vennligst Vent

Korfu

jun, 11 || No Comments |

Korfu er den vestligste av alle de greske øyene og den nest største av de joniske øyene. Den blir ofte omtalt som den grønne øy på grunn av sin frodighet og vakre fauna. Korfus frodighet og fauna kommer av de voldsomme regnskurene, som skyller ned over øya hver eneste vinter. Noen planter finnes det imidlertid flere av enn andre. Oliventrær er i denne kategorien. På Korfu vil du nemlig finne over 3 millioner oliventrær. Sammen med en flott blomsterflora, appelsin og sitrontrær er disse med på å gi øya et vakkert særpreg.

Spor av Venetiansk kultur

Korfu var fra år 1386 og ca. 400 år frem i tid, under venetiansk herskerdømme. Noe som har bidratt til å sette et italiensk preg på øya. Dette kan du blant se spor av i festningsverkene som omgir Korfu by. Et av de underligste sporene fra den venetianske kulturen er øyas enormt mange oliventrær. Venetianerne trengte nemlig olje som et ledd for å motstå en tyrkisk beleiring av øya, og i den forbindelse ble bøndene betalt rikelig for å plante oliventrær på Korfu.

Feriebyer på korfu

Øya inneholder en rekke flotte landsbyer som passer utmerket for en familieferie. Gode eksempler er Agios Georgios, Agios Stefanos, Gouvia og Kassiopi. Her kan du kose deg å nyte sol og varme på de flotte strendene. Du vil også finne rikelige muligheter for vannaktiviteter, golf og ridning. Er du derimot av den partyglade typen, er Dassia eller Korfu By på nordsiden av øya de beste valgene. Her varer gjerne festen til langt ut på morgenkvisten.


Vær og temperatur

Korfu har et fantastisk middelhavsklima med mye sol og lite nedbør. I juni, juli, august og september ligger temperaturene vanligvis mellom 27 og 30 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de varmeste. Ønsker du et mildere klima, bør du heller legge reisen på begynnelsen av sesongen. Det vil si mai, eller helt på tampen av sesongen i oktober. Da er luften noe svalere, med snittemperaturer på omkring 23 grader.

Leave a Reply