Søker
Vennligst Vent

København

jun, 11 || No Comments |

Danmarks hovedstad tiltrekker seg mengder med nordmenn vært eneste år. Hvilket ikke på noen måter er rart da det er en særdeles vakker storby. I København er arkitekturen vakker, attraksjonene mange og innbyggerne imøtekommende. Ikke rart ordtaket sier at det er deilig å være norsk i Danmark.

Shopping i København

København byr på det aller meste innenfor shopping. Her finner du store kjøpesentre, små antikvitetsbutikker, motebutikker og loppemarkeder. Er du på utkikk etter antikvitetsbutikker anbefaler vi at du legger turen til Ravnsborggade. Her vil du finne antikvitetsbutikker tett i tett nedover gaten. Ønsker du derimot å legge turen til et loppemarked er Fredriksberg Loppemarked et utmerket alternativ. Dette er Københavns best besøkte loppemarked, og her er det gode muligheter å gjøre et varp. Andre gode alternativer kan være Nørrebros loppemarked eller Gammel strand antikkmarked.

I københavn er mange av de største motehusene godt representert. Du vil antageligvis være fornøyd med utvalget du finner i Strøget, byens hovedgate. Men skulle dette bli for snevert kan det være verdt å spasere en tur inn i kronprinsensgade i tillegg. Ønsker du å ta turen innom noen av byens kjøpesentre kan Illum og Magasin Du Nord være utmerkede alternativer. Disse har et bredt utvalg av forretninger, og burde kunne tilfredsstille de fleste.

Danske smørrebrød

Danskene er berømt for sine smørrebrød. I København finner du en rekke spisesteder som har spesialisert seg på å lage slike. Et dansk smørrebrød er en brødskive fylt med nydelig pålegg. Smørrebrødene skal være høye og luftige, samt skylles ned med øl og en liten snaps. I København er restaurant Ida Davidson i store kongensgade 70, virkelig å anbefale hvis du skal unne deg et riktig godt smørrebrød. Her finner du ca 300 forskjellige varianter å velge mellom, noen varme og noen kalde.


Tivoli

Har du først tatt turen til København er et besøk på tivoli nærmest påkrevd. Tivoli er Københavns største turistattraksjon og ligger i hjertet av byen. Tivoli består av over 80.000 kvm med fart og spenning. Her finner du karuseller i alle varianter, samt en berg- og dalbane. I tillegg til alle karusellene, så arrangeres det til stadighet konserter og teaterforestillinger på området.

Rundetårn

Rundetårn sto ferdig bygd i 1642. Kong Christian den 4. sto for oppføringen i sin tid. Han ønsket seg et utkikkspunkt over København. I dag er det på utkikksplatået anlagt et observatorium hvor du kan kikke på stjernene. Du kan i tillegg nyte den samme fantastiske utsikten over byen som Kong Christian i sin tid nøt.

Leave a Reply