Søker
Vennligst Vent

Kefalonia

jun, 11 || No Comments |

Kefalonia er den største av de joniske øyene vest for det greske fastlandet. Øya har ca. 40.000 fastboende, hvorpå omtrent en tredjedel er bosatt i byen Argostoli. I tillegg til Argostoli vil du finne en rekke romantiske landsbyer langs øya, som kan være perfekte oppholdssted under oppholdet. Kefalonia er kjent for sin vakre, frodige og varierte natur. Her kan du oppleve flotte kalksteinsklipper som nærmest troner som fjell rett opp av havet. En kan dra på fotturer langs øyas frodige dalfører. Eller en kan finne seg en flott liten vik med ei avslappende sandstrand. Mulighetene er mange for de som velger å legge sydenferien til Kefalonia.

Myrthos Beach

Myrtos beach er øyas mest kjente strand. Denne stranden har ofte landet høyt, på rangeringer av verdens vakreste strender. Noe som ikke er vanskelig å forstå når en ser den. Myrthos Beach ligger nemlig klemt sammen i en liten vik mellom noen stupbratte kalksteinsklipper.

Dryppsteinsgrotter og huleinnsjøer

Du vil kunne finne en rekke dryppsteinsgrotter og huleinnsjøer på Kefalonia. Den vakreste av disse er muligens huleinnsjøen Melissani. Dette var engang i tiden en undersjøisk innsjø, men deler av taket raste imdlertid sammen under jordskjelvet som rammet øya i 1953. Nå kan du beskue de fasinerende stalaktittene som troner ned fra taket, og se det fantastiske fargespillet solen skaper når den treffer disse.


Feriebyer på Kefalonia

Landsbyen Fiskardo på nordsiden av øya var den eneste som ble skånet under jordskjelvet i 1953, noe som gjør stedet svært idyllisk. Fiskardo har i en årrekke tiltrukket seg en rekke kjendiser og finansfolk, noe som vises i havnen hvor lystbåtene og seilbåtene ligger på rekke å rad. Den største turistplassen på Kefalonia er imidlertid Lassi. Her er det gode bademuligheter og praktfulle strender.

Vær og temperatur

Kefalonia har et klassisk middelhavsklima med mye sol. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 28 og 32 grader. Hvor juli og august måneden som regel er de heteste. Ønsker du et mildere klima, bør du heller legge ferien til begynnelsen av sesongen, dvs mai. Eller helt på tampen av sesongen i oktober. I disse periodene er som regel luften svalere med snittemperaturer på omkring 25 grader.

Leave a Reply