Søker
Vennligst Vent

Karpathos

jun, 11 || No Comments |

Sørøst i Egeerhavet ligger den greske ferieøya Karpathos. Karpathos er den nest største øyen i øygruppen Dodekanesene. Med en befolkning på bare 6.000, sier det seg selv at en kan se frem til en rolig og intim ferietur. Her vil du nyte svale vinder og et meget behagelig klima. Vinden gjør øya ideel for vindsurfere. Du vil av den grunn finne rikelig med surfeplasser på øya. Strendene på Karpathos er mange og varierte. Her er både sandstrendene og rullesteinstrendene godt representert.

Fjellbyen Olympos

En utflukt til den gamle fjellbyen Olympus er absolutt å anbefale når en befinner seg på Karpathos. Olympus ble grunnlagt en gang på 700-tallet i et forsøk på å unngå piratenes herjinger. Oppe i fjellet isolert fra resten av verden kan det virke som om tiden nærmest har stått stille. Her snakker en fremdeles en gammelmodig dorisk dialekt, og gamle tradisjonelle folkedrakter blir fremdeles benyttet flittig. Mye av de gamle skikkene samt kulturen og kunsten er fremdeles godt bevart i Olympos.

Fjellvandring og snorkling

Liker du en aktiv ferie så kan fjellvandring og snorkling være gode alternativer på Karpathos. Langs de mange stiene kan en vandre og beundre øyas vakre natur. På turen tar en inn over seg de vakre og duftende vekstene langs stiene.

Under den krystallklare vannskorpen kan en oppleve en vakker og eventyrlig liten undervannsverden. Det kan derfor være lurt sette av litt tid til snorkling når en befinner seg på øya.


Perfekt utgangspunkt for øyhoppingen

På sørkysten av Karpathos finner du øyas flyplass. Herfra går det daglige avganger til Rhodos, Kreta, Kasus og Athen. I tillegg kommer det under høysesongen en rekke charterfly fra andre europeiske land. Karpathos kan også fungere som et utmerket utgangspunkt hvis en har planer om litt øyhopping. Øya har nemlig fergeforbindelse med både Kreta, Rhodos og Piraeus

Vær og temperatur på Karpathos

Karpathos byr på et klassisk middelhavsklima. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 26 og 29 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de varmeste. Ønsker du lavere temperaturer, bør du heller legge reisen på begynnelsen av sesongen, det vil si mai. Eller helt på tampen av sesongen i oktober. Da er luften svalere med snittemperaturer på rundt 23 grader.

Leave a Reply