Søker
Vennligst Vent

Reisetips Kalymnos

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Kalymnos |

Sørøst i Egeerhavet ligger den greske ferieøya Kalymnos. Kalymnos er en av øyene som inngår i øygruppen Dodekanesene og innehar en befolkning på rundt 16.000. I det sommerferien tar til stiger imidlertid befolkningstallet betraktelig. På ferieøya vil du kunne nyte en svært vakker natur med imponerende fjellområder. Disse er i dag meget populær blant fjellklatrere. Nordmenn velger imidlertid sjelden Kalymnos som destinasjon pga fjellklatring. Det er nok heller den rolige greske atmosfæren, sammen med flotte strender og et godt klima som lokker.

Fjellklatring på vestkysten

På vestkysten av øya finner du et klatreparadis av de sjeldne. Her kan du bestige steile fjellvegger, samtidig som du nyter den vakre utsikten over Egeerhavet. Det er med andre ord ikke så rart at stadig flere klatrere legger turen innom Kalymnos.

Natursvamper

Kalymnos er kjent for en noe merkelig ting, nemlig natursvamper. Siden 1500 tallet har det farefulle svampefisket vært en av de viktigste næringene på øya. På det meste sysselsatte denne næringen omlag 4000 mennesker på Kalymnos. I dag er det betraktelig mindre i og med at den syntetiske svampen har tatt over det meste av markedet. Det finnes imidlertid fremdeles enkelte svampefiskere på øya, noe som gjør at det finnes muligheter for å kjøpe en ekte natursvamp hjem som suvenir.


Feriesteder på Kalymnos

Mange velger å tilbringe tiden på Kalymnos i hovedstaden Pothia. Pothia er en livlig by med en befolkning på runt 12.000 mennesker, noe som utgjør brorparten av befolkningen på øyen. Her finner du en vakker havn og en koselig strandpromenade. Byen har imidlertid en vesentlig mangel. Den mangler fortau, noe som gjør at du som fotgjenger må utvise stor varsomhet. Søker du avslappning, sol og strender så bør du legge kursen til feriestedene på vestsiden av øya. Her ligger Myrties, Massouri og Melitsaha som alle kan være gode valg.

Vær og temperatur

Kalymnos byr på et typisk middelhavsklima med mye sol under høysesongen. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 29 og 33 grader, hvor juli og august måneden som regel er de aller heteste. Ønsker du et mildere klima, bør du isteden legge reisen på begynnelsen av sesongen. Det vil si mai, eller helt på tampen av sesongen i oktober. Da er luften noe svalere med snittemperaturer på rundt 25 grader.

Comments are closed.