Søker
Vennligst Vent

Hurghada

jun, 11 || No Comments |

For bare noen få år siden var Hurghada kun en liten egyptisk fiskelandsby. I dag fremstår imidlertid badebyen Hurghada som det aller største turistmålet ved rødehavskysten. Egypterne har nemlig lagt ned mye penger, for å omgjøre Hurghada til en yndet charter destinasjon. I dag fremstår hotellkompleksene som praktfulle med alle tenkelige fasiliteter. Hurghada har på få år blitt et eldorado for dykkere og soltørste sydenturister.

Strender

De største hotellene i Hurghada ligger gjerne litt utenfor sentrumsområdet, og har gjerne egne private strender. Ved disse strendene er solsengene og parasollene gratis for hotellets gjester. Er du ikke gjest ved det aktuelle hotellet, må du regne med å betale en liten adgangs avgift. I Hurghada består strendene av finkornet sand. Men det er under vann du virkelig kan oppleve rødehavets skjulte perler. Derfor anbefaler vi virkelig å bli med en av byens mange dykkebåter på tur. Under vann er det nemlig en fargerik verden med yrende liv og praktfulle korallrev.

Shopping i Hurghada

Shopping er billig i Egypt og dermed en festlig opplevelse. Husk bare på og prut på prisene. Pruting er en del av den egyptiske kulturen. Egypterne nærmest forventer at en pruter på prisene. I Hurghada er det suvenirer og ferieminner det går i. Hurghada har en rekke forretninger hvor du kan få kjøpt ulike håndverks og håndarbeidsprodukter som tepper, papyrus, alabast og smykker. Mye av dette holder meget god kvalitet.

Vær og temperatur

Hurghada har et utmerket klima med mange soltimer og høy varme. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen mellom 33 og 36 grader celsius. Hvor da juli og august måneden som regel er varmest. Er du riktig heldig så kan gradestokken stige over 40 graders streken i enkelte perioder. Tidlig på sesongen i april og mai, og senere på sesongen i oktober og november er temperaturene noe lavere. Da ligger de på et snitt på mellom 28 og 31 grader celsius.


Utflukt til Kairo

Skulle du bli lei av slaraffenlivet så kan muligens en utflukt til storbyen Kairo friste. Kairo er en gigantisk by med over 20 millioner innbyggere. Den regnes som en av verden mest fargerike byer. Her mikses det eksotiske fra østen med vestens trender. Kairo er i dag et knytepunkt for både Asia, Europa og Afrika. På østsiden av byen finner en fremdeles synlige bevis etter kopisk, jødisk, muslimsk og kristen kulturhistorie. I den vestlige delen av byen ligger blant annet Pyramidene ved Giza og Sfinxen. Legger du turen innom det Egyptiske museum i sentrum av Kairo, så kan du blant annet beskue Tutankhamuns dødsmaske i gull.

Leave a Reply