Søker
Vennligst Vent

Helsinki

jun, 11 || No Comments |

Helsinki er Finlands hovedstad. Storbyen ligger ved Østersjøen og har omlag 600.000 innbyggere, hvilket gjør den til Finlands aller største by. Med grenser mot både Norge, Sverige og Russland, har byen opp gjennom årene mottatt sterke impulser fra både øst og vest. Dette er nok noe av årsaken til at vi føler at Helsinki er en smule eksotisk og ukjent.

Shopping

Skal du på shoppingtur i Helsinki er sannsynligheten stor for at du legger turen innom varemagasinet Stockmanns i Alexandersgatan. Dette varemagasinet regnes for å være et av nordens aller største. Et alternativ til Stockmanns er Forum i Mannerheimgatan. Dette er et varemagasin med et hundretalls butikker. Ønsker du derimot å vandre litt rundt i sentrum så kan Alexandersgatan og Esplanadis være gode handlegater. I disse gatene vil du finne en rekke spennende klesbutikker. Det kan imidlertid være greit å vite at prisnivået i Finland ikke er veldig ulikt det norske. Unntaket er selvfølgelig lokalproduserte finske varer, som i enkelte tilfeller kan være langt rimeligere priset.

Besøk Helsinki Zoo og Sealife

En tur til Helsinki Zoo kan by på spennende opplevelser med dyr. Med omkring 150 forskjellige dyrearter er dyrehagen blitt en av Helsinkis aller største turistattraksjoner. Du finner blant annet tigere, leoparder, aper, bjørner og løver representert i parken.

Skulle du derimot heller ønske å se et godt utvalg av havets skapninger, kan du legge turen innom akvariet Sealife. Her vil du kunne oppleve blant annet hai, havhester og en rekke ulike fiskeslag. Sealife vil ofte vise seg å være en storartet opplevelse.


Serena Water Amousement Park

Like utenfor Helsinki, ved Espo finner du Nordens største badeanlegg, nemlig Serena Water Amousement Park. Har du barn vil et besøk hit nærmest garantert være en suksess. Anlegget byr på enormt mange ulike vannsklier, bassenger, boblebad og varme saunaer.

Se kunstskattene på Ateneum

Ateneum er det finske nasjonalgalleriet som ligger plassert i Kaivokatu 2. Her kan du oppleve finsk kunst fra 1700 – tallet og frem til midten av nittenhundretallet. Her vil du finne verkene til flere av Finlands største kunstnere utstilt.

Leave a Reply