Søker
Vennligst Vent

Hamburg

mar, 17 || No Comments |

Den tyske havnebyen Hamburg er Tysklands nest største by og ligger midt i Europa. Byen har med tiden blitt et europeisk knutepunkt for reisende, hvilket medfører at mengder av turister til enhver tid besøker byen. I Hamburg møtes de av en storslått gotisk arkitektur, et livlig uteliv og lange shoppinggater.

Shopping i Hamburg

Er du shoppingglad er mulighetene mange og gode i Hamburg. De beste shoppingstedene i byen er Marktstraße, Mülhenkamp, Jungfernsteig, Neuer Wall og sist men ikke minst hovedshoppingsgaten Mönckebergstraße. Shoppingsentrene står også svært sterkt i Hamburg. Faktisk så har de historisk sett alltid vært en rekke shoppingsentre i byen. Mottoet var hele tiden at en skulle kunne få alt på et sted. De to mest kjente shoppingsentrene i dag er Europa Passage og Gänsemarkt. Som enhver storby med respekt for seg selv, kan også Hamburg skilte med opp til flere ulike utendørs markeder. Det mest kjente av disse, er nok det 300 år gamle fiskemarkedet som finner sted hver søndag. Ikke la deg lure av navnet, det er nemlig mer en fisk som bytter hender her.

Opplev utelivet og sagnomsuste Reeperbahn

Hamburg er kjent for sitt livlige uteliv, og det er selvfølgelig sagnomsuste Reeperbahn som er sentrum for begivenhetene. Det var i denne gaten sjømennene samlet seg i gamle dager. I dag er gaten beryktet for helt andre ting. I og rundt Reeperbahn ligger nemlig strippebulene, pornokinoene og en lang rekke andre tvilsomme etablissementer på rekke og rad. Disse er heldigvis ut-blandet med både restauranter, teatre og heftige utesteder. Hvilket gjør at du uten problemer kan holde festen gående natten i gjennom.


Tierpark Hagenbeck og Tropen-Aquarium Hagenbeck

Carl Hagenbeck var en tysk dyrehandler, dyretemmer og dyrehagepionér som i sin tid grunnla dyrehagen Tierpark Hagenbeck så tidlig som i 1907. Ved siden av dyreparken ble Tropen-Aquarium Hagenbeck åpnet hundre år senere i 2007. Denne dyreparken regnes av svært mange for å være Tysklands beste og vakreste. Selve dyreparken er hjem for om lag 2.000 individer fordelt på over 200 arter. I tillegg til disse huser den tropiske avdelingen over 14.000 individer. Du vil med andre ord få en opplevelse av de sjeldne om du legger turen innom dyrehagen Tierpark Hagenbeck når du er i Hamburg.

Legg turen innom The Dungeons

The Dungeons er Hamburgs skrekk-kabinett. Her får du bli med på en «levende» reise inn i Hamburgs dystre historie. Du vil blant annet få oppleve Napoleons invasjon og den katastrofale bybrannen fra 1842. Inntrykkene er mange og sterke. Vær imidlertid oppmerksom på at The Dungeons har ti års aldersgrense. Det anbefales imidlertid allikevel at barn under 14 er i følge med en voksen.

Leave a Reply