Søker
Vennligst Vent

Flachau

jun, 11 || No Comments |

Flachau er et populært vintersportsted i de Østerrikske Alpene. Stedet ligger vel 1.000 meter over havet og har en befolkning på omlag 3.000 mennesker. Fra byen kan en nyte en praktfull utsikt over alpetindene, vel vitende om at skiheisene bærer deg opp til de fleste. Løypenettet er nemlig storartet. Her kan en boltre seg i hele 350 kilometer med velpreparerte alpinbakker. Det er derfor på ingen måter rart at Flachau har blitt en populær skidestinasjon.

Vidunderlig skisystem

Flachau er for mange mest kjent som alpinlegenden Herman Maiers hjemsted. Her finner du alt fra brede familievennlige løyper, til The Herminators verdenscupbakke med hele 700 utfordrende fallhøydemeter. Flachau kan skilte med 89 heiser fordelt på på et løypenett på 350 km. Her kan du ta heis helt opp til 2188 meters høyde. Noe som gir deg en høydeforskjell på over 1000 meter. Den lengste av løypene er på 5 km. Når vintersportsstedet i tillegg kan vise til hele 220 km med langrennsløyper har du et flott utgangspunkt for skiferien.

Afterski i Flachau

Et realt vintersportssted består ikke bare av alpinbakker og skiløyper. Legger du vinterferien til Flachau bør du også oppsøke skistedets mange barer, restauranter, fjellstuer og diskotek. Afterskimulighetene er nemlig både livlige og gode.

Lei skiutstyr

Som alle vintersportssteder av en viss størrelse er det fullt mulig å leie skiutstyr på stedet. Det finnes flere forretninger som har spesialisert seg på skiutleie i byen. Skulle du heller ønske å kjøpe nytt utstyr er selvfølgelig mulighetene for dette også tilstede.


Skiskole

Det ligger en rekke skiskoler i Flachau. Mange tenker at en skiskole er kun for nybegynnere. Det er en vanlig misoppfatning. Både nybegynnere og mer viderekommende skikjørere kan få mye ut av et kurs. For nybegynnere er det selvfølgelig de grunnleggende teknikkene som er hovedfokuset. For de viderekommende, handler det mer om å finpusse teknikken. På den måten oppnår en mer glede av kjøringen.

Leave a Reply