Søker
Vennligst Vent

Firenze

apr, 06 || No Comments |

Kunst og historieinteresserte vil du garantert forelske seg i Firenze. Byen er nemlig rennesansearkitekturens høyborg i Europa. Nærmest uansett hvor du beveger deg i byen, vil du oppdage nye kunst og historieskatter. Kombinerer du dette med fantastiske matopplevelser, lokal chiantivin og et behagelig klima, har du alle ingrediensene for en storartet storbyferie.

Shopping i Firenze

Håndverkstradisjonene står sterkt i Firenze og utvalget av lærartikler, jernvarer, sølv og gullsmykker er derfor rikt. Dette er sammen med mat og vin, svært populære artikler blant byens mange besøkende. Er du glad i markeder, bør du besøke markedet i San Lorenzo. Her finner du et bredt vareutvalg og et yrende folkeliv.

Opplev katedralen Il Duomo

Florentinernes store stolthet er utvilsomt den katolske katedralen Santa Maria del Fiore, eller Il Doumo som den blir kalt på folkemunne. Katedralen ble ferdigstilt i 1436 og var da verdens største. Siden er den forbigått av Doumo di Milano, St. Paul i London og Peterskirken i Roma. Å beskue arkitekturen fra utsiden er en opplevelse i seg selv. Opplevelsen blir imidlertid enda mektigere hvis en trår inn i katedralen.

Basilica di San Lorenzo, Basilica di Santa Croce og Santa Maria Novella er andre kirker som er vel verdt et besøk når en befinner seg i byen. Kirkene er arkitektoniske mesterverk og rik på kunst.


Uffizi galleriet

På folkemunne sies det at 350 av de 1000 viktigste kunstnerne fra det andre millennium, enten bodde eller arbeidet i Firenze. Dette gjenspeiles i Uffizi galleriet. Uffizi er et av verdens mest anerkjente kunstmuseum og inneholder en rekke klassiske mesterverk fra denne tidsepoken. Her er giganter som Botticelli, Da Vinci og Michelangelo godt representert.

Uffizi galleriet er imidlertid en svært populær attraksjon og køen utenfor kan derfor være lang. Ønsker du å unngå kø, kan du forhåndsbestille billetter før du reiser. Museet holder åpent hver dag bortsett fra mandager.

Leave a Reply