Søker
Vennligst Vent

Dubrovnik

jun, 11 || No Comments |

Ved Adriaterhavets kyst finner du ferieperlen Dubrovnik. Byen ble grunnlagt så tidlig som i år 639 og har i dag omlag 50.000 innbyggere. Dubrovnik består av to deler. En ny og en gammel bydel. Den nye bydelen huser mesteparten av byens hoteller. Den gamle bydelen som går under navnet Stari Grad, er imidlertid den mest imponerende. Denne bydelen preges av en vakker arkitektur, terrakotta fargede hustak, bilfrie smug, imponerende kirker, standhaftige fort og en imponerende bymur på hele 1.940 meter.

Strandliv og dykking

Utenfor Dubrovniks bymurer finner du en rekke strender av ulik størrelse. I Dubrovnik er det som ellers i Kroatia rullesteinstrendene som dominerer. Her kan du legge deg godt til rette på en solseng og la solens stråler slikke over kroppen. Blir solingen litt kjedelig i lengden, har strendene som regel flust av vannaktiviteter og by på. Det krystallklare vannet er også utmerket for dykking. I Dubrovnik finner du flere selskaper som tilbyr dykkerkurs og dykkerutflukter. En av de mest besøkte dykkerutfluktene er et romersk vrak fra det 3. århundre.

Bymuren i Dubrovnik

Bymuren i Dubrovnik er en severdighet i seg selv. Muren strekker seg hele 1940 meter og omkranser hele Stari Grad. Murene er omlag 6 meter på det tykkeste og ca. 25 meter på det høyeste, noe som gir en fantastisk flott utsikt over byen. Bymuren har i lag med byens fort vært med på å forsvare Dubrovnik fra fiender i flere århundrer. Det hjalp imidlertid ikke så mye i 1991 når serbiske styrker angrep byen med artillerigranater. Da ble en rekke hus satt i brann og hundrevis av menneskeliv gikk tapt. Siden da er byen gjenoppbygd og fremstår i dag som en idyllisk ferieby.


Onofriofontenen

Onofriofontenen finner du like innenfor den veste byporten. Fontenen ble kostruert så tidlig som i 1438, av en italiensk arkitekt med navn Onofrio Della Cava. Når fontenen var ferdigstilt ble vannet fraktet gjennom akvedukter, fra en brønn 12 kilometer unna. I dag er fontenen et samlingssted i byen.

Vær og temperatur

Dubrovnik er kjent for et behagelig klima med mange soldøgn om sommeren. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 23 og 27 grader. Hvor da juli og august månedene som oftest er de varmeste. Ønsker du et mildere klima bør du heller legge reisen til mai eller oktober. Da er luften noe svalere, med gjennomsnittstemperaturer på mellom 18 og 20 grader.

Leave a Reply