Søker
Vennligst Vent

Dublin

jun, 11 || No Comments |

Dublin ble anlagt som en vikingbosetning så tidlig som i år 988. Det finnes fremdeles en rekke spor etter vikingene i og rundt byen. I tillegg til vikingspor, byr byen på en rekke andre severdigheter. Herunder finner en blant annet kirkebyggene St. Patrick’s Cathedral og Christ Church Cathedral, samt det sagnomsuste Guinness Storehouse. Dette sammen med irenes unike pubkultur og lokalbefolkningens vennlighet, er nok grunnen til at nordmenn stadig oftere legger storbyferien hit.

Shopping i Dublin

Dublin er på ingen måte noe sted for rimelige shoppingopplevelser, prisene ligger nemlig rundt samme nivå som hjemme. Skulle du allikevel ønske å ta en titt på shoppingmulighetene i byen, så kan handlegatene Grafton Street, O’Connell street og Henry Street være gode utgangspunkter. I disse gatene vil du finne et bredt utvalg av butikker. Av kjøpesentere kan Stephen’s Green og Brown Thomas anbefales.

Christ Church Cathedral og St. Patrick’s Cathedral

Når du befinner deg i Dublin, kan det være vel verdt å ta en nærmere titt på byens anerkjente katedraler. Christ Church Cathedral ble grunnlagt tidlig på 1000-tallet og regnes som en av Irlands eldste bygninger. Kirken er renovert en rekke ganger siden den gang. En kan imidlertid fremdeles skimte restene av den gamle kirken i kjelleren. Denne katedralen er også hovedsetet til biskopen.

St. Patrick’s Cathedral er Irlands største kirke og ble oppført allerede i år 1191. Den er oppkalt etter den irske skytshelgenen St. Patrick. Dette er også Irlands nasjonalkatedral. Inne i det 90 meter lange kirkeskipet kan en beskue en rekke historiske minnesmerker og gravmonumenter.


Nasjonalmuseet

Er du kunstinteressert så bør du legge turen innom nasjonalmuseet fra 1864. Museet inneholder nå godt over 2500 malerier. I utstillingen finnes det malerier fra kjente mestere som Picasso, Rembrandt og Goya. I tilegg til maleriene så finner du også en omfattende utstilling fra det gamle Egypt.

Guinness Storehouse

Guinness museet i Dublin har etablert seg som en av byens aller største attraksjoner. Her får du et lite innblikk i Guinness ølets lange historie, og lærer litt om bryggeprosessen som fører frem til det mørke ølet. Museet inneholder i tillegg både butikk og barer. Den ultimate opplevelsen får du i baren øverst i bygget. Her kan du nemlig kose deg med en guinness, samtidig som du nyter en 360 graders panoramautsikt over Dublin. Er du glad i øl og historie, så kan en tur til Guinness Storehouse anbefales.

Leave a Reply