Søker
Vennligst Vent

Cortina d’Ampezzo

jun, 11 || No Comments |

Det verdenskjente vintersportstedet Cortina d’Ampezzo i Dolomittene er et ypperlig skisted for vinterferien. Cortina ligger på behagelige 1.224 meters høyde og har omlag 6.300 innbyggere. Cortina d’Ampezzo har i en årrekke vært arena for alpinsirkuset, og var så tidlig som i 1956 vertsby for de olympiske vinterlekene. I Cortina kan du nyte et fantastisk flott løypenett. Løypenettet holder høy standard, og innehar alle fasiliteter som behøves for en flott dag med ski på føttene.

Perfekte skiforhold

I Cortina kan du stå på ski fra to ulike systemer på hver side av byen. Skisystemene i Cortina har 52 heiser og 78 løyper fordelt på hele 140 km med løyper. Skientusiasten har med andre ord god grunn til å glede seg over skiforholdene i Cortina. Her kan du faktisk ta heis helt opp til 2828 meter over havet, noe som gir en høydeforskjell på om lag 1700 meter. Når skistedet i tillegg til dette har tilgang på et av verdens største skisystemer, nemlig Dolomiti Superski, så har du et perfekt utgangspunkt for vinterferien. Dolomiti Superski kan vise til enorme 464 heiser fordelt på hele 1180 km med løyper.

Pulserende uteliv

En rekke høyprofilerte kjendiser har lagt sin elsk på Cortina d’Ampezzo, noe som har ført til at stedet er blitt kjent for mer en bare skikjøring. Byen kan nemlig vise til en rekke luksushoteller, flotte restauranter, eksklusive utesteder og motebutikker. Er du en tilhenger av afterski så finner du det også i Cortina, om en i noe roligere former enn den vi er kjent med fra Østerrike.


Skiskole for både nybegynnere og viderekommende

Uansett om du er blodfersk på ski eller noe mer skolert, vil du alltid kunne ha stor nytte av å melde deg på en skiskole. Skikjøringen blir nemlig mye morsommere om du lærer deg grunnteknikkene og får plukket vekk de verste uvanene. I Cortina finner du blant annet skiskolen Scoula Ski Cortina som tilbyr undervisning i både slalåm, telemark og snowboard. Du velger selv om du ønsker privattimer eller grupeundervisning.

Leave a Reply