Søker
Vennligst Vent

Chamonix

jun, 11 || No Comments |

Omringet av Alpene med mektige Mount Blanc i spissen, finner du det verdensberømte skistedet Chamonix i Frankrike. Skistedet ligger omlag 1.000 meter over havet og har ca. 13.000 innbyggere. Mange vil påstå at dette er et av verdens desidert beste skisteder. Mye av årsaken til dette er et flott og allsidig løypenett kombinert med glimrende offpist muligheter. Du kan med andre ord se frem til en uforglemmelig skiferie om du legger kursen mot Chamonix og de franske Alpene.

Praktfulle skibakker

De aller første olympiske vinterleker ble arrangert her i 1924. Siden den gang har byen vært selve «kongen» av Europas vintersportsteder. Med sine 49 heiser og 78 løyper fordelt på hele 170 km, er Chamonix ei vinterperle for skientusiasten. Her kan du faktisk ta heis helt opp til høyde på 3842 meter over havet. Noe som gir deg en høydeforskjell på om lag 2800 meter. Den lengste løypen i Chamonix snor seg hele 9,4 km nedover fjellsidene. I Chamonix finner du også en snowboardpark for de lekne og den svært kjente kuleløypen La Herse. La Herse har en høydeforskjell på 600 meter og innbyr til en heftig kjøretur.

Offpist i Alpene

Det er imidlertid ikke kun det preparerte løypenettet som er årsaken til Chamonix sin ekstreme status blant skientusiaster. Offpist mulighetene skal nemlig ha vel så mye kredit for denne statusen. Her kan du nemlig nyte herlig urørt nysnø i de stupbratte fjellsidene. Du bør imidlertid være klar over at offpistkjøringen medfører en viss risiko for snøskred. Du bør derfor investere i noen lokale fjellguider med god kunnskap om fjellene rundt byen, før du setter av sted.


Meld deg på en skiskole i Chamonix

I Chamonix finnes det flere skiskoler av høy kvalitet. Er du nybegynner eller bare litt rusten så kan en skiskole være svært nyttig. Skiskolene kjører nemlig ulike kurs avhengig av ferdighetsnivå. For nybegynneren er grunnkurset en selvfølge, mens for den viderekommende vil et avansert kurs gjøre mer nytte. Ved å lære deg grunnteknikkene vil du få langt mer glede på skiene.

Leave a Reply