Søker
Vennligst Vent

Calpe

feb, 10 || No Comments |

Planlegger du en ferie på Costa Blanca kan den lille feriebyen Calpe være det ideelle reisemål. Byen byr nemlig på stor sjarm og vakre omgivelser. Gamlebyens trange smug og gater innbyr virkelig til oppdagelses-vandring. I disse trange gangene ligger det nemlig en rekke spennende spisesteder og forretninger. Det er heller ingen ulempe at gamlebyen er helt bilfri. Det er imidlertid ikke gamlebyen som er Calpes mest fremtredende kjennetegn. Den æren må nok tilfalle Calpeklippen, eller Penyal d’Ifach som den heter. Den 332 meter høye klippen ruver over byen og sørger for å gi Calpe en særegen atmosfære.

Calpe Foto: Wyemji (CC BY-SA 3.0)

Bestig Calpeklippen

Calpeklippen er en populær destinasjon blant klatrere fra hele verden. Bortsett fra på våren når naturen er på sitt mest sårbare, er det mulig å bestige Calpeklippen hele året. Klippevandringen er imidlertid ikke en aktivitet, som passer for alle. For det første er det noe begrenset adgang til klippen, da det ikke er anledning til å være mer en 150 personer på klippen samtidig. For det andre så er terrenget svært bratt og utfordrende. Bestigningen skjer med andre ord på egen risiko. Skulle du imidlertid nå toppen, kan du se frem til en strålende utsikt over Calpe og omegn.

Strandliv i Calpe

Calpe kan by på en flott langgrunn og barnevennlig strand, med alle fasiliteter. Her får du leid både solseng og parasoller. Vannsportsaktivitetene langs stranden er mange og inkluderer både vannscootere, jetski og parasailing. Skulle du ønske et avbrekk fra stranden så er det bare å spasere opp på strandpromenaden. Her ligger restaurantene og barene tett i tett.


Museene i og rundt gamlebyen

Calpe er kjent for sine mange museer. Felles for de fleste av dem er at de er lokalisert i og rundt gamlebyen. Her finner du blant annet det etnologiske museet Casa Cocó, kostymemuseumet Museo Fester og det arkeologiske museet Museo arqueológico.yen

Leave a Reply