Søker
Vennligst Vent

Brussel

jun, 11 || No Comments |

Brussel er verdenskjent for EU, tegneserier, sjokolade og vakker kunst. Sentrum av byen med Grand Place i spissen, er et arkitektonisk mesterverk. Bygningene ved Grand Place er bygget i en vakker blanding av gotikk, barokk og rennesansearkitektur. Her finner du også rådhuset og kongenes hus. Besøkende har med andre ord mye å se frem til i Brussel.

Sjokolade og shopping

I Brussel ligger det nærmest en sjokoladeforretning på hvert et hushjørne. Belgierne tar nemlig sjokoladen sin på alvor. Her er det nærmest forbundet med kunst og fremstille smaksrike og delikate sjokoladebiter. Mange av disse små sjokoladebutikken produserer fremdeles en del av sjokoladen sin på bakrommet. Prøv deg frem og smak på ulike biter. Er du lur så spør du butikkens betjening om anbefalinger. Du kan bare ikke besøke storbyen Brussel uten å kjøpe med deg noen sjokoladebiter hjem.

Brussel er en utmerket shopping destinasjon. Designforretningene ligger nærmest som en perle på en snor langs Avenue Louis. Avenyen strekker seg over en distanse på 3 km og er med det Brussels ubestridte paradegate. Er du på utkikk etter kjøpesentre så finner du mange både i og rundt storbyen. Noen av de mest kjente er nok City 2, Basilix og Westland. Legger du turen til Sablon området, har du mulighet til å besøke spennende markeder og antikvitetsbutikker. Det er kanskje her du har mulighet til å gjøre de aller beste kjøpene.

Mat og drikke langs Rue Des Bouchers

Byen er godt kjent for sine restauranter. Her finner du et bredt utvalg og høy kvalitet. Så å si alle internasjonale kjøkken er representert i byen. Rue Des Bouchers er restaurantgaten i byen, her ligger det over 100 restauranter tett i tett nedover gaten. Verdt og merke seg er også at restaurantene i byen er kjent for sin gode fisk og nydelige blåskjell.


Turistattraksjoner i Brussel

Er en først i Brussel må en avlegge Atomium i Heyselparken et besøk. Dette enorme kunstverket ble laget til verdensutstillingen i 1958. Monumentet ruver virkelig i landskapet og måler hele 103 meter. Tar du turen til topps, vil du kunne nyte en strålende utsikt.

Tegneseriemuseet Centre Belge de La Brande Dessinee som ligger i Rue des Sables er også en populær attraksjon. Her finner du blant annet en rekke originaltegninger av Belgias store tegneseriehelt TinTin.

Ved krysset Rue de L’Etuve og Rue Du Chene finner du den lille bronsefiguren Manneken Pis. Denne lille tissende gutten på 60 cm, er blitt et landemerke i byen. Til turistenes store glede, ikles han stadig nye klær og kostymer. Historien sier at pjokken oppdaget fiendtlige tropper i ferd med å sprenge bymuren. Hvorpå han reddet byen ved å tisse på lunten. Statuen av Manneken Pis ble satt opp helt tilbake i år 1619.

Bruparck er en fornøyelsespark som ligger like ved Atomium. Her finner du både badeland, kinosenter og minieuropa som det kan være vel verdt å ta en titt på. Dette er en park med miniatyrmodeller av Europas mest kjente bygninger. Parken inneholder ca 300 ulike modeller.

Leave a Reply