Søker
Vennligst Vent

Shopping i Brussel

okt, 05 || No Comments |

Brussel er en glimrende by for shopping. Byen har et rikt og variert vareutvalg, som er egnet til å tilfredsstille de aller fleste. Bybildet preges av store motehus, kjedebutikker, antikvitetsforretninger, spesialbutikker, basarer og spennende markeder. Det er med andre ord gode muligheter for å få fylt opp handleposene på reisen til Brussel.

Les Galeries Royal Saint-Hubert

Shoppingarkaden Les Galeries Royal Saint-Hubert er definitivt stedet og starte handleturen i Brussel. Les Galeries Royal Saint-Hubert ligger i gangavstand fra Grand Place og byr på et rikt utvalg av forretninger. Her vil du blant annet finne et rikt utvalg av sjokoladeforretninger, lærbutikker, juvelerer, urmakere og gavebutikker.

Handlegater i Brussel

To av Brussels største handlegater går under navnene Rue Neuve og Avenue Louise. Rue Neuve strekker seg fra Place de la Monnaie til Place Rogier og inneholder et rikt utvalg av butikker. Her finner du kjedeforretninger som Hennes & Mauritz og Zara. Avenue Louis er for de med litt tykkere lommebok. Her ligger nemlig de internasjonale motehusene og eksklusive boutiqueforretningene lokalisert. Ralph Lauren, Gucci, Armani og Louis Vuitton er et lite utvalg av motehusene som er representert i Avenue Louis. Gaten strekker seg 3 km fra Place Louise til Bois de la Cambre. Det er imidlertid kun den øvre delen, ved Place Louis som inneholder butikker. resten av gaten inneholder for det meste kontorer og ambassadebygg.


Markeder

Brussels søndagsmarkeder er populære både blant turister og lokalbefolkning. To av de mest populære er Les Marolles og Gare du Midi. Begge inneholder en god blanding av nye varer og gamle antikke gjenstander. De antikke gjenstandene er utvilsomt mest spennende og du vet aldri hvilke «skatter» som kan dukke opp ved neste torgbod.

Belgisk Sjokolade

Sjokoladebutikkene dominerer i bybildet, belgierne tar nemlig sjokolade svært alvorlig. Her er det nærmest forbundet med kunst og fremstille smaksrike og delikate sjokoladebiter. Mange av sjokoladebutikkene produserer fremdeles en del av sjokoladen på bakrommet. De aller beste og lekreste bitene selges i løsvekt over disk, det er selvfølgelig disse du bør kjøpe med deg hjem til Norge.

Leave a Reply