Søker
Vennligst Vent

Museer i Brussel

okt, 05 || No Comments |

Det florerer av store og små museer med høy kvalitet i Brussel. Det er dermed mulig å kombinere storbyreisen med mye kultur og historie. På en kort storbyferie er det imidlertid umulig å rekke over alle, det kan derfor være lurt og planlegge på forhånd hvilke museer en ønsker å besøke.

Kunstmuseet

Kunstelskere vil garantert finne seg til rette i Musees Royaux des Beaux-Arts. Museet er delt inn i flere avdelinger. De mest kjente er avdelingene for klassisk kunst og moderne kunst, som begge holder til i Rue de La Regence. Her vil du finne over 20.000 tegninger, malerier og skulpturer, datert fra tidlig 1500-tall og frem til i dag.

Instrument Museum

For musikkentusiaster vil Brussels Musical Instruments Museum (MIM) være en storartet opplevelse. Med bakgrunn i to private samlinger, ble museet stiftet allerede i 1877. I dag holder MIM til i en praktfull Art Noveau bygning i sentrum, hvor det huser en samling på over 8.000 instrumenter. Instrumentene er samlet inn fra alle verdens hjørner, noen av disse vil du kjenne godt til, noen vil du ha hørt om, mens andre vil være totalt ukjente. Det skal nemlig godt gjøres om du ikke oppdager noen «nye» instrumenter under besøket i MIM i Brussel.

Autoworld

Bilelskere bør for all del ikke gå glipp av Autoworld. Det berømte bilmuseet ligger i en utstillingshall ved Cinquantenaire og har holdt det gående siden 1986. Museet stiller ut en rekke historiske bilmodeller fra Europa og Nordamerika. Her vil du blant annet kunne beskue gamle Bentlyer, Minervaer og Bugattier. Museet innholder også en rekke av limousinene som har tjent den belgiske kongefamilien opp gjennom årene.


Naturvitenskapelig Museum

Mange vil med god grunn påstå at det naturvitenskapelige museet er et av Brussels store høydepunkt. Spesielt de minste av oss vil storkose seg her. Hovedgrunnen til museets popularitet, kommer nok på bakgrunn av museets store dinosaurutstilling. Med et areal på over 3.000 kvadratmeter er dette nemlig Europas største dinosaurutstilling. Naturvitenskapelig museum finner du lokalisert i Rue Vautier 29.

Tegneseriemuseet

Tegneseriemuseet eller Comic Art Museum som det også blir kalt, er et av Brussels mest kjære og populære museer. Museet er etablert i en vakker Art Nouveau bygning i sentrum av byen. Det inneholder tre etasjer med tegneserier, bokhandel, bibliotek og restaurant. Her vil du finne tegneserier fra alle verdens hjørner utstilt, størst oppmerksomhet er imidlertid belgiske TinTin viet. Museet gir deg også et teknisk innblikk i hvordan en tegneserie blir til. Det vil således appellere for både store og små.

Øl-museet

Belgierne er stolte av sine øl-tradisjoner. Landet er da også hjem for godt over 100 bryggerier. I og med at øl er en så viktig del av den belgiske identiteten er det heller ikke rart at de har sitt eget øl-museum. Belgian Brewers Museum holder til ved Grand Place og bidrar til å øke kunnskapsnivået om ølbrygging. I tillegg til faktaopplysninger om øl og bryggeprosessen, vil det også være mulighet for litt smaking.

Leave a Reply