Søker
Vennligst Vent

Julemarked i Brussel

okt, 05 || No Comments |

Flere og flere nordmenn har i de senere årene fått opp øynene for julemarkedene i Europas storbyer. Julemarkedene er nemlig fremtredende i en rekke av Europas storbyer, og Brussel er intet unntak i så måte. Markedet har blitt arrangert hvert år siden 2001 og tiltrekker seg nå millioner av mennesker. Brorparten av Brussels julemarked holder selvfølgelig til på byens mektige torg, Grand Place.

Julehandel

Julemarkedet i Brussel går under navnet «vinterens gleder», og starter i slutten av november og avsluttes i begynnelsen av januar. Under denne perioden blir omkring 250 juleboder plassert rundt om i byen. Markedet strekker seg fra Grand Place forbi Place Sainte-Catherine og ned til Grand Roue. Ved bodene er det nærmest konstant livlig handel under hele perioden. Du vil kunne handle det meste som hører julen til, alt fra mat og drikke til de helt unike julegavene.


Mat og drikke

Mange av bodene har også spesialisert seg på å tilby gastronomiske opplevelser til de besøkende. Smaksrike oster, helstekte griser, belgiske vafler, varm rødvin og nydelige sjokoladebiter er bare et lite utvalg av hva som tilbys under julemarkedet i Brussel. Det er med andre ord bare å følge nesen å stoppe ved de bodene som frister mest.

Underholdning

Et godt julemarked inneholder selvfølgelig også et rikt og variert underholdningstilbud. I Brussel består det blant annet av en kunstisbane, et pariserhjul og ulike karuseller. Det spektakulære lysshowet ved Grand Place og byens mange gjøglere er også med på å bidra til julestemningen. Det skal nemlig godt gjøres å ikke komme i julestemning under julemarkedet i Brussel.

Leave a Reply