Søker
Vennligst Vent

Attraksjoner og severdigheter i Brussel

okt, 05 || No Comments |

Brussel har et rikt og variert utvalg av attraksjoner og severdigheter, som formelig skriker etter oppmerksomhet. Problemet er bare å velge hvilke som bør besøkes. Et godt tips er derfor å legge en plan på hvilke attraksjoner og severdigheter en skal besøke, allerede før en reiser.

Grand Place

Brussels berømte torg, Grand Place eller Grote Markt som det også blir kalt, er rett og slett et arkitektonisk mesterverk. En blanding av gotikk, barokk og rennesansearkitektur, som inkluderer både rådhuset og kongenes hus omgir torget. Selve torgplassen er også flittig i bruk med blomsterteppet i August, samt julemarkedet i november/desember som de store høydepunktene.

Manneken Pis

Ved krysset Rue de L’Etuve og Rue Du Chene finner du den lille bronsefiguren Manneken Pis. Han måler kun 60 cm, men har med tiden blitt en av byens største severdigheter. Til turistenes store glede, ikles han stadig nye klær og kostymer. Historien vil ha det til at pjokken oppdaget fiendtlige tropper i ferd med å sprenge bymuren, hvorpå han reddet byen ved å tisse på lunten.

Atomium

En av de største severdighetene i Brussel er Atomium. Monumentet ble reist i forbindelse med verdensutstillingen i 1958. Opprinnelig var planen at det skulle fjernes etter at utstillingen var over. I dag kan en imildertid prise seg lykkelig over at så ikke skjedde. Det 103 meters høye monumentet ruver virkelig i landskapet, og byr på en fantastisk utsikt over Brussel og omegn. På klarværsdager kan en faktisk se helt til Antwerpen.

Mini-europa

Like ved Atomium vil du finne Mini-Europa. Denne parken inneholder modeller fra viktige bygninger og hendelser i Europa. Du vil blant annet kunne se modeller av kjente byggverk som Big Ben, Eiffeltårnet og det skjeve tårn i Pisa. Viktige hendelser som berlinmurens fall er også illustrert. Parken inneholder totalt 350 modeller og passer for både store og små.

Koekelberg Basilika

Koekelberg Basilika er utvilsomt Brussels viktigste kirke. Koekelberg regnes faktisk for å være verdens femte største kirke. Den tok hele 66 år å bygge og sto ferdig i 1971. Selve bygget er oppført i en Art Deco stil og er 89 meter høyt og 167 meter langt. Beveger du deg opp til toppen av tårnet vil du kunne nyte en vakker utsikt over byen.


Det Kongelige Slott

Det Kongelige slott er kanskje Brussels vakreste byggverk. Det er her kongen utøver sitt virke. Det er imidlertid viktig å påpeke at det ikke er hjemmet hans, da kongens og hans familie bor i Royal Palace of Laeken, like utenfor Brussel. Enkelte perioder av året er slottet åpent for publikum, da kan du imidlertid få gleden av å oppdage det på egenhånd.

Oceade

Enten du har barn med på reisen eller bare ønsker et forfriskende avbrekk, så vil badelandet Oceade være den perfekte destinasjon. Oceade byr på både innendørsbasseng, utendørsbasseng, bølgebasseng, badstuer og boblebad. Badelandet inneholder i tillegg en rekke sklier, med fartsmonsteret Ouragan i spissen. Her vil du kunne oppnå hastigheter på over 50 km/h.

EU Parlamentet

Brussel er som kjent hjembyen til EU Parlamentet og det kan være fristende å besøke Europas store byråkrati når en først beinner seg i Brussel. Besøkende blir tatt godt imot, og via skjermene på innsiden gir EU Parlamentet deg et innblikk i hva som foregår i Parlamentet.

Leave a Reply