Søker
Vennligst Vent

Breuil-Cervinia

jun, 11 || No Comments |

Vakkert plassert i de italienske alpene finner du den sjarmerende lille landsbyen Breuil-Cervinia med en lokalbefolkning på beskjedene 800 innbyggere. Du trenger imidlertid ikke frykte for å bli ensom. Befolkningen mangedobles nemlig øyeblikkelig når skisesongen starter. Cervinia ligger i Aostadalen, på hele 2050 meters høyde over havet, noe som fører til at du får tilgang til et meget snøsikkert skisystem.

Skisystemet Zermatt

I Breuil-Cervinia har du tilgang til skisystemet Zermatt, hvilket gjør at du faktisk kan stå på ski ned til den sveitiske byen Zermatt. Skisystemet kan skilte med 35 heiser og 93 velpreparerte løyper, fordelt over hele 350 km. Dette er dermed en ordentlig perle for skientusiastene. Her kan du faktisk ta heis helt opp til smått utrolige 3883 meter over havet, noe som gir deg en høydeforskjell på nærmere 2300 meter. Den lengste løypen du finner i Breuil-Cervinia strekker seg hele 20 km. Når skistedet i tillegg kan vise til en liten langrennstrase på 8 km og en flott snowboardpark, har du et utmerket utgangspunkt for vinterferien.

Koselig atmosfære

De 800 innbyggerne i Breuil-Cervinia byr på en koselig og rolig atmosfære. I byens gater finner du flere små butikker, bakerier og restauranter. Lokalbefolkningen er blid og hyggelig og tar seg godt av sine besøkende. Det er med andre ord ikke rart at Breuil-Cervinia har blitt en attraktiv destinasjon for skiturisme. Hit kommer det skiturister fra hele verden under skisesongen. Det går selvfølgelig an å besøke denne vesle alpebyen utenfor skisesongen også. Da fremstår byen som adskillig roligere.


Skiskole i Breuil-Cervinia

Som ethvert skisted med respekt for seg selv så har også Breuil-Cervinia en egen ski- og snowboardskole. Skolen i Breuil-Cervinia er over 70 år gammel og en av Italias mest anerkjente skiskoler. Her kan nybegynnere lære seg grunnteknikk av dyktige lærere. Skolen holder også kurs for de som allerede kan kjøre, men som har et ønske om å finpusse sin egen teknikk og bli en bedre ski eller snowboardkjører.

Leave a Reply