Søker
Vennligst Vent

Betal reisen med kredittkort

jun, 11 || No Comments |

Det er langt tryggere og betale reisen med et kredittkort kontra et vanlig debetkort. Grunnene til dette er at flyselskaper og reisearrangører som tilbyr ruteflybilletter og andre enkeltdeler av en reise, ikke behøver å stille konkursgaranti for sine kunder. Dermed kan du som kunde risikere å tape pengene du betalte for billettene. Betaler du reisen med kredittkortet står du imidlertid sterkere.

Fordeler ved å betale reisen med kredittkort

Forskjellen på et kredittkort og et vanlig debetkort, er at der debetkortet belaster kontoen din med en gang, får du ved å bruke kreditt regningen tilsendt noe senere. De vanligste kredittkortene er Mastercard, Diners, American Express. Den store fordelen ved å benytte et kredittkort til betaling, er at kredittkortselskapene refunderer pengene billetten opprinnelig kostet, om reiseselskapet skulle gå konkurs. En annen stor fordel er at du får reiseforsikring med på kjøpet, så fremst du betaler over 50 prosent av reisen med kortet. Du bør imidlertid selv sette deg inn i hva reiseforsikringen dekker. Selskapene kan nemlig ha begrensninger i forhold til både aktiviteter og erstatning på verdigjenstander.


Søk om kredittkort

Hvis du ikke allerede er innehaver av et kredittkort kan du søke om å få et. Det er imidlertid ikke gitt at du får innvilget søknaden. Kredittkortselskapene stiller nemlig noen krav til deg som søker. Det stilles gjerne krav til alder, inntekt, gjeld og betalingsanmerkninger. Kravene kan variere noe fra selskap til selskap, men tilfredsstiller du kravene vil søknaden bli godkjent.

Leave a Reply