Søker
Vennligst Vent

Beijing

jun, 11 || No Comments |

Hovedstaden i folkerepublikken Kina er en av verdens største byer med omlag 20.000.000 innbyggere. Beijing er Kinas politiske og kulturelle sentrum. kulturarven er enorm og består blant annet av den himmelske freds plass, den forbudte by, den kinesiske mur og Ming-dynasties graver. Byen var også stolt arrangør av de olympiske sommerlekene i 2008. Planlegger du en spennende storbyferie, så bør absolutt Beijing taes med i betraktning.

Shopping i Beijing

Beijing er et eldorado for shopping. Her finner du varer fra både vesten og østen, hvilket gir shoppingturen en ekstra dimensjon. Prisene er behagelige og selgerne ikke nært så pågående som andre steder i østen. Er du på utkikk etter designforretningene finner du mange ved Jianguomen-wai og Sanlitun. Ved disse er selvfølgelig prisene noe høy. Ønsker du en billigere handel er byens markeder og foretrekke. På disse er det for det meste lokale kinesiske varer og kopivarer.

Den forbudte by

Den forbudte by er et område i sentrum av Beijing hvor det tidligere keiserpalasset var lokalisert. Navnet stammer fra keisertiden. Da var dette området på 720.000 kvadratmeter avstengt for vanlige mennesker. Kun keiserens familie og hans hoff, hadde tilgang til dette området av byen. På området står det oppført 800 bygninger med over 8000 rom. Siden 1987 har den forbudte by figurert på UNESCOs verdensarvliste. I dag er dette området blitt en ordentlig turistmagnet.


Den himmelske fredsplass

Den himmelske fredsplass er en enorm plass på hele 400.000 kvadratmeter. Den ligger like utenfor den himmelske freds port, som igjen leder til den forbudte by. På plassen vil du blant annet finne mausoleumet til Mao Zedong, og monumentet for folkets helter. I tilknytning til plassen ligger også Det kinesiske nasjonalmuseum og Folkets store hall.

Plassen har også vært brukt til en rekke politiske og historiske begivenheter opp gjennom årene. Her skjedde blant annet erklæringen av folkerepublikken Kina i 1949 og studentdemonstrasjonene for økt demokrati i 1989. Disse demonstrasjonene kuliminerte som kjent i en massakre hvor flere hundre mennesker omkom. Med en så innholdsrik historie er det ikke rart at turistene har lagt sin elsk på plassen.

Den kinesiske mur

Nord for Beijing finner du noen restaurerte biter av muren, som enkelt kan nåes på en dagstur. Den kinesiske mur regnes for å være verdens største byggverk og måler hele 8.851 kilometer. Muren snirkler seg gjennom både fjell og daler, i store deler av det nordlige Kina. Siden muren var et forsvarsverk finner du signaltårn med jevne mellomrom. Muren ble bygget over en lang tidsepoke på flere hundre år. I dag lider dessverre store deler av muren av mangel på vedlikehold. Restaureringen er imidlertid i gang. Kineserne tar nemlig sikte på å bevare muren for fremtidens generasjoner.

Leave a Reply