Søker
Vennligst Vent

Bad Gastein

jun, 11 || No Comments |

Bad Gastein er et topp moderne skisted i de Østerrikske Alpene. Stedet ligger 1.100 meter over havet og har en befolkning på omlag 5.000 mennesker. Fra landsbyen kan en skue opp mot praktfulle alpetinder, vel vitende om at det går skiheiser til de fleste. Løypenettet i Bad Gastein er nemlig imponerende. Her kan en boltre seg i 210 kilometer med velpreparerte løyper. Det er med andre ord ikke rart at Bad Gastein har etablert seg, som et av de mest populære skistedene i Alpene.

Fantastisk løypenett

Bad Gastein har i lengre tid vært anerkjent som et av de flotteste vintersportsstedene i Alpene. Stedet var faktisk arrangør av alpin VM så tidlig som i 1958. Med sine 44 heiser og 63 løyper, fordelt på hele 210 km, er Bad Gastein et eldorado for skientusiasten. Her kan du ta heis opp til en høyde på 2.686 meter, hvilket gir en høydeforskjell på om lag 1.500 meter. Den lengste løypen snor seg hele 12 km nedover fjellet. Dette er såpass langt, at det kan være på sin plass med en pause eller to på turen ned. Det finnes nemlig mange serveringssteder inne i løypene.

Skiutleie i Bad Gastein

Skulle du mangle skiutstyr, så ikke fortvil det er nemlig mulig å få leid skiutstyr av god kvalitet i her. Utleiefirmaene ligger plassert på rekke og rad, utenfor gondolene som tar deg opp i bakkene. Undersøk gjerne priser og kvalitet hos flere utleiefirmaer. Da sikrer du deg en god skiopplevelse. Det er fort gjort å havne på villspor i de mange løypene, et godt løypekart er derfor å anbefale.


Skiskole

Du vil finne flere skiskoler representert i Bad Gastein. De fleste tenker at en skiskole er kun for nybegynnere. Hvis så er tilfelle, tar en isåfall grundig feil. Både nybegynnere og mer erfarne skikjørere kan nemlig ha mye glede av et kurs. For nybegynnere er det selvfølgelig de grunnleggende teknikkene som er i fokus. For de viderekommende handler det mer om å finslipe teknikken, slik at en kan få mer glede av kjøringen. Flere av skolene tilbyr også fjellguider, hvilket er å anbefale om en har tenkt å stå offpist.

Leave a Reply