Søker
Vennligst Vent

Athen

jun, 11 || No Comments |

Athen er Hellas hovedstad og landets desidert største by. Det er ikke mange byer i verden som kan vise til en rikere historie enn Athen. Dette var nemlig byen som skapte demokratiet. Engang i antikken var byen verdens sentrum for utdanning og filosofi. Verdenskjente filosofer som Sokrates, Platon, Arkimedes og Perikles har alle kommet fra Athen. Fremdeles er sporene fra antikken godt synlige i og rundt Athen.

Akropolis

Byens soleklart største turistattraksjon er Akropolis. Oldtidsbyen ruver som en festning på en liten høyde over byen. Akropolis var engang midtpunktet i oldtidens Athen. Ved Akropolis finner du blant blant annet det berømte tempelet Parthenon og restene av Dionysos teateret, samt en rekke andre historiske byggverk. Hele Akropolis ligger selvsagt på UNESCOS liste over verdensarv. Akropolis holder åpent hver dag mellom 0800-1800.

Besøk byens museer

Byen huser en rekke anerkjente museer som blant annet Athen museum, Bysantisk museum, nasjonalgalleriet og Det nasjonale arkeologiske museum. Har du ikke tid eller interesse av og besøke alle, så kan Det nasjonale arkeologiske museum være et utmerket valg. Her finner du en enorm samling av gresk kunst fra antikkens Hellas.

Shopping

Dette er ikke byen for å shoppe moteklær og merkevarer. Du finner selvfølgelig disse varene representert også, men prisene ligger dessverre på samme nivå som hjemme i Norge. Det er på lokalproduserte greske varer du virkelig kan gjøre en god handel. Gull kan også være fordelaktig. De beste shoppingområdene finner du i bydelene Plaka og Monastiraki.


Kombiner storbyferien i Athen med øyhopping

Athen er pga sin størrelse og store forurensning ikke en by en ønsker og oppholde seg i over tid. Byen kan på ingen måter kategoriseres som direkte pen heller. De fleste velger derfor å reise videre når de har shoppet litt, og fått med seg de obligatoriske severdighetene som Det nasjonale arkeologiske museum og Akropolis. Da kan en kort busstur til havnebyen Piareus være en god løsning. Fra Piareus tar en seg enkelt videre med ferge til noen av de fantastiske greske ferieøyene. På de greske øyene kan en nyte Middelhavets ro.

Leave a Reply