Søker
Vennligst Vent

Reisetips Antalya

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Antalya |
Antalya i Tyrkia

Antalya (CC BY-SA 3.0)

Antalya er den største feriebyen på den tyrkiske rivieraen. Høyt plassert på en klippe innerst inne i en vakker bukt finner en feriebyen. Med Middelhavet i front, og Taurusfjellene i bakgrunnen, har Antalya en fantastisk ramme. Antalya er også kjent for sin flotte marina, sine mange parker og den populære gamlebyen Kaleici.

Shopping

Tyrkia er et shoppingeldorado og Antalya er intet unntak i så måte. Her er det mulig å gjøre gode kjøp på en rekke artikler. Lær, tepper, krydder og gull er alle kjent for å være svært fordelaktigt priset sammenlignet med hjemme. I Antalya finner du alt fra små fargerike basarer i gamlebyen, til mer fasjonable merkebutikker i byens forretningsstrøk. Det er imidlertid lurt å lære seg prutekunsten fort. Pruting er nemlig en del av den tyrkiske kulturen, og det er ikke uvanlig at prisforlangende kan reduseres med opptil 30 – 50% av en god pruter.

Strender

Det er begrenset med strender rundt selve bykjernen. Noen unntak er det imidlertid. På vestsiden av byen finner du rullesteinstranden Konyaalti Beach, og på østsiden av byen finner du den kjente sandstranden Lara Beach. Ved disse strendene kan en leie både solsenger og parasoller. Det forekommer også snacks og drikke servering, samt et godt utvalg av vannaktiviteter.

Uteliv

Antalya byr på et rikt uteliv. På kveldene trekkes folk til området rundt havnen i byen. Her kan en boltre seg i et rikt utvalg av restauranter, barer og cafeer. Mange av stedene byr også på populære underholdningsbidrag som blant annet tyrkisk magedans, trylleshow og slangeshow. Du finner også en rekke diskoteker som holder det gående omtrent hele natten med heftige diskorytmer.

Opplev oldtidsbyen Termessos

Legg gjerne turen innom oldtidsbyen Termessos. Dette er en av Tyrkias best bevarte oldtidsbyer. Byen ligger oppe i Taurausfjellene ca 30 kilometer nordvest for Antalya. Byen består blant annet av et imponerende amfiteater, ulike graver og en rekke templer. Historien forteller at byen var bebodd til omlag år 500 e.kr og at Alexander den store gikk på et stort nederlag der i år 333 f.kr. i sitt forsøk på å erobre byen.

Bestill hotell

Bestill hotell i Antalya gjennom hotels.com

Comments are closed.