Søker
Vennligst Vent

Amsterdam

jun, 11 || No Comments |

Som en av verdens mest liberale byer, mottar Amsterdam mye oppmerksomhet rundt om i verden for sine mange Coffee shops. Amsterdam fortjener imidlertid oppmerksomhet på flere plan. Både arkitektur og kultur står høyt i kurs i den Nederlandske hovedstaden. Byens mange sjarmerende kanaler og opplyste bruer bidrar til å gi storbyen et vakkert særpreg. Severdighetene og attraksjonene er mange. Spesielt byens museer og gallerier er mye besøkt.

Shopping i Amsterdam

Ønsker du å kjøpe med deg hjem en flott antikvitet fra Amsterdam? Hvis svaret er ja så bør du legge turen innom en av byens antikvitetsbutikker. Amsterdam har et hundretalls slike forretninger. De fleste er konsentrert i området rundt Rjiksmuseum. Er du interessert i klær og mote så finner du moteforretningene rundt gamlebyen, og da spesielt Beethovenstraat. Liker du diamanter? Selvfølgelig gjør du det. I Amsterdam har du faktisk muligheten til å se en profesjonell diamantsliper i aksjon. Byen har i lengre tid vært berømt for sin diamanthandel. I tillegg til antikviteter, mote og edelstener, er Amsterdam kjent for sine markeder. Her er det muligheter for å gjøre gode kjøp. På markedene finner du alt fra lopper til kunstverk. Er du riktig heldig kan du komme over et kupp til spottpris.

Fantastiske kanaler

De vakre kanalene i Amsterdam må bare oppleves. Kanalsystemet består av de fire primærkanalene: Prinsengracht, Herengracht, Keizersgraht og Singel. I kanalsystemet kan du beundre en mengde husbåter og tusenvis av bruer. de fleste av bruene er belyst. En båttur i kanalsystemet er absolutt å anbefale.

Rijksmuseum

Dette er museet du bare må besøke hvis du er glad i kunst. Museet åpnet i 1885 og inneholder en stor mengde barokkkunst. Museets mest kjente maleri er utvilsomt Rembrandts «Nattevakten». Det kan også være interessant for oss nordmenn og merke oss at vår egen Munch er representert på museet. Foruten «Nattevakten» og Munch har museet en samling på omlag 5000 malerier.


Van Gogh Museet

Nyt den mest omfattende samlingen av bilder malt av Vincent Van Gogh. Museet består av tre forskjellige utstillinger. Hvorav hovedutstillingen viser mange av kunstnerens bilder gjennom et langt liv. Gjennom bildene vil du kunne oppdage Van Goghs mange følelsesmessige faser i livet.

Anne Franks hus

Anne Franks hus ligger i Prinsengracht 263. I dette huset gjemte Anne Frank og hennes familie seg for tyskerne under 2. Verdenskrig. I huset skjulte bakrom, skrev hun sin etterhvert så berømte dagbok. I dag er huset omgjort til et museum, som omhandler hennes liv og jødeforfølgelse generelt.

Leave a Reply