Søker
Vennligst Vent

Altea

feb, 10 || No Comments |

Altea blir av mange betegnet som den desidert vakreste byen ved Costa Blanca. Mye av årsaken til det gode ryktet, skyldes den sjarmerende gamlebyen. I gamlebyen er den gamle kirken Iglesia Nuestra Señora del Consuelo med det blå taket, det naturlige midtpunktet. Rundt kirken er gatene smale og trange. I disse gatene ligger sjarmerende restauranter, gode bakerier og en rekke håndverks forretninger. Ser en bort fra gamlebyen i Altea, så skiller ikke byen seg mye fra de andre feriebyene ved Costa Blanca.

Strandliv i Altea

Hovedstranden heter Playa de La Roda og ligger inne i den vakre bukten som omgir Altea. Stranden er av stein og noe trangere enn strendene du vil finne i nabobyene Benidorm og Albir. Til gjengjeld er den ikke overfylt av turister. Aktivitetene langs stranden er mange og varierte. Både store og små vil kunne finne sine favoritter her. Beveger du deg opp fra stranden så møter du den vakre strandpromenaden Paseo Maritimo. Her ligger restauranter og forretninger som perler på en snor.


Attraksjoner i og rundt Altea

I likhet med de andre byene ved Costa Blanca, så deler også Altea på mange av de samme attraksjonene som sine nabobyer. Du kan blant annet oppsøke dyreparken Mundomar som blant annet inneholder et utvalg av tropiske fugler og dyr. Den er imidlertid kanskje aller mest kjent for sine elleville delfinshow. Delfinshowene begeistrer både store og små og er egnet til å skape gode ferieminner. Mundomar finner du lokalisert omlag 9 km sør for Altea. En annen populær attraksjon er Aqualandia. Dette er et gedigent badeland som kun ligger 9 km sør for byen. Anlegget har et variert utvalg av sklier for både store og små. Har du barn vil et besøk hit garantert bli en stor hit. Fornøyelsesparken Terra Mitica og dyreparken Terra Natura er også vel verdt et besøk.

Leave a Reply