Søker
Vennligst Vent

Alonissos

jun, 11 || No Comments |

Alonissos er den minste av de bebodde øyene som danner øygruppen Sporadene. På øya er det en beskjeden befolkning på nærmere 3.000 mennesker. Alonissos er på ingen måte noen turistmagnet. De fleste turistene har enda tilgode å oppdage denne lille ferieperlen i Egeerhavet. Hittil mottar nemlig Alonissos mest besøk av europeiske øyhoppere. Her finnes det med andre ord gode muligheter for å få kjenne litt på den ekte greske atmosfæren, smake litt på greske matretter og nyte flotte og nesten uberørte strender. Dette er med andre ord en drømmeøy for de som søker en bedagelig ferietur.

Chora og Patitiri

De fleste som tar turen til Alonissos velger å bo i hovedstaden Chora. Her er smugene smale, gatene brosteinsbelagte og husfasadene dekt av vakre blomster. En skikkelig romantisk liten by med andre ord. Det er imidlertid havnebyen Patitiri som har størst befolkning på øya. Dessverre så mangler Patitiri mye av den sjarmen som Chora innehar. Dette er nok en følge av at Patitiri ble utbygd så sent som på seksti tallet.

Vakker natur på Alonissos

Naturen er meget vakker og innbyr virkelig til flotte fotturer. Her kan en vandre mellom vakre olivenlunder og pinjekledde fjellsider og virkelig nyte naturen. Ønsker du selskap og litt historie i tillegg, så kan du melde deg på noen av de guidete vandreturene rundt om på øya.

Er du på utkikk etter mengder med sandstrender er nok ikke Alonissos riktig destinasjon. Øya har imidlertid noen flotte steinstrender som virkelig innbyr til ro og avslappning under en parasoll. Vannet er imidlertid krystallklart og innbydende både for bading og dykking.






Vær og temperatur

Alonissos har i sommersesongen et behagelig middelhavsklima med mye sol og lite regn. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 28 og 32 grader celsius. Hvor da juli og august måneden som regel er de varmeste. Ønsker du deg et litt mildere klima så kan du med hell legge ferien til begynnelsen av sesongen, dvs mai. Eller helt på tampen av sesongen i oktober. Da er det svalere i luften, med snittemperaturer på omlag 25 grader celsius.

Leave a Reply