Søker
Vennligst Vent

Reisetips Albufeira

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Albufeira |
Albufeira ved Algarvekysten

Albufeira (CC BY-SA 3.0)

Albufeira er en av Portugals fremste sydendestinasjoner. Byen ligger på Algarvekysten og har omlag 15.000 innbyggere. Tallet mangedobles imidlertid i løpet av turistsesongen. Albufeira er på ingen måter en rolig by. Her er tempoet høyt både dag og natt. De flotte strendene som omkranser byen er det store trekkplasteret. Strendene kombinert med Algarvekystens svale vinder og behagelige temperaturer, er alle med på å skape den ekte sydenfølelsen.

Shopping og fornøyelser

Rundt det bilfrie torget i sentrum finner du en rekke små butikker og restauranter. Her samles mennesker på utkikk etter keramikk, smykker, tekstiler og souvenirer om kveldene. Like utenfor Albufeira ligger det også flere store kjøpesentre, som den shoppinginteresserte kan boltre seg i.

Nattelivet er også kjent for å være bra i Albufeira med flere barer og nattklubber. I utkanten av byen finner du også fornøyelsesgaten The Strip. The Strip er omlag halvannen kilometer lang og inneholder enorme mengder restauranter, barer og diskotek. The Strip er absolutt verdt et besøk hvis du er glad i festligheter.

Strender

Du vil finne en rekke flotte strender i og rundt Albufeira. Strendene er ofte bare adskilt av noen klipper. Sandstrendene varierer i størrelse, noen er lange og brede, mens andre er små, øde og romantiske. Du må imidlertid være oppmerksom på at det kan være sterke strømmer og høye bølger langs Algarvekysten. Det er derfor lurt og følge med på varselflaggene som finnes langs strendene. Disse gir deg informasjon om det er trygt å bade. Langs de største strendene tilbys det også en lang rekke med ulike vannaktiviteter som vannski, vindsurfing og dykking.

Zoomarine

En utflukt til Zoomarine passer for alle, men er spesielt egnet for barnefamilier. Her kan du se og oppleve delfiner, seler, sjøløver og papegøyer. Det arrangeres en rekke show hvor dyrene gjør ulike spektakulære kunster. Det er også mulig å svømme sammen med delfinene. Svømmeturen må imidlertid forhåndsbestilles. Foruten dyreshowene finnes det også et enormt akvarium med fisker i alle størrelser og farger. Ellers inneholder parken både bassengområde, restauranter og karuseller. En tur til Zoomarine kan fort bli en minnerik dag for hele familien.

Bestill hotell

Bestill hotell i Albufeira gjennom hotels.com

Comments are closed.