Søker
Vennligst Vent

Albir

feb, 09 || No Comments |

Den lille feriebyen Albir ligger idyllisk plassert ved Costa Blanca i Alicante-provinsen. Flere og flere nordmenn har med tiden fått opp øynene for denne spanske ferieperlen, noe som ikke er det minste rart da omgivelsene er særdeles vakre. I bakgrunnen tårner Sierra Helada fjellene majestetisk frem, og i forgrunnen finner du ei vakker kystlinje med koselige bukter og flotte strender.

Albir Foto: Bigshow (CC BY-SA 3.0)

Strandliv i Albir

Albir er utmerket for den som er glad i strandlivets gleder. Byens strand bærer navnet Playa del Racó del l’Albir. Stranden måler kun i underkant av 600 meter, men byr allikevel på en fantastisk atmosfære. Det blå flagget er selvfølgelig på plass, noe som blant annet indikerer klart vann og rene omgivelser. Ved stranden er aktivitetene mange. Du kan snorkle, stå på vannski eller leie deg en vannscooter. Hørtes dette noe voldsomt ut er det selvfølgelig fullt mulig å bare benke seg ned på en solseng, slikke sol og ta dagene med stor ro. Valget er ditt.

Dra på utflukt til Valencia

Skulle dagene bli i roligste laget, så finnes det mulighet for å kombinere sydenreisen med en storbyutflukt til Valencia. Avstanden til Valencia er ikke større enn 130 km, noe som er fullt overkommelig i buss eller leiebil. I storbyen Valencia er shoppingmulighetene og kulturinnslagene mange.


Attraksjoner i og rundt Albir

Det finnes selvfølgelig mye å ta seg til i nærheten av Albir også. Du kan blant annet oppsøke dyreparken Mundomar. Mundomar inneholder et lite utvalg av sjeldne fugler og dyr, men er kanskje mest kjent for sine elleville delfinshow. Delfinshowen ved Mundomar begeistrer både store og små. En annen svært populær attraksjon er Aqualandia. Dette er et gedigent badeland med et enormt utvalg av sklier. Badelandet ligger kun 10 minutters biltur unna Albir. Har du barn vil et besøk hit garantert bli en suksess.

Leave a Reply