Søker
Vennligst Vent

Alanya

jun, 11 || No Comments |

Alanya er en av de største feriebyene på den tyrkiske rivieraen. Den ligger ca. 12 mil øst for Antalya og har omlag 100.000 fastboende innbyggere. Byen ligger vakkert omkranset rundt en odde. Oppe på odden kan du beskue en praktfull middelalderfestning. Denne belyste festningen er med på å danne den romantiske atmosfæren som omgir Alanya. Ut fra odden strekker det seg flotte sandstrender i begge retninger.

Shopping i Alanya

Alanya er i likhet med andre feriesteder i Tyrkia kjent for sine gode shoppingmuligheter. Skinn, tepper og gull er blant varene som er best priset sammenlignet med hjemme. Disse forretningene finnes det da også mange av i Alanya. Nede rundt havnen ligger byens mange basarer. Byen har også marked og fruktmarked flere ganger i uken, som det kan være morsomt og besøke. Det er imidlertid en fordel å lære seg prutekunsten kjapt. Pruting er nemlig innlemmet i den tyrkiske kulturen, og det er ikke unormalt at prisforlangende kan reduseres med opptil 30 – 50% av en som behersker kunsten.

Strender

Du finner to flotte strender i selve bykjernen, den østre stranden og Kleopatrastranden. Ingen av strendene er direkte langgrunne, men ved den østre kan du imidlertid vasse noe lengre. Ved Kleopatrastranden er imidlertid sanden noe finere. Begge strendene byr på både snacks og drikkeservering, samt muligheter for leie av solsenger og parasoller. Det tilbys også et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter langs begge strendene.


Uteliv

Alanya byr på et pulserende uteliv for både store og små. Byen er full av restauranter som serverer alt fra en mengde internasjonale retter til Tyrkias egne kebabvarianter. De fleste pubene og diskotekene finner du nede ved havnen. Her blir det som oftest en forrykende stemning utover kvelden og natten.

Opplev Pamukkale

Det kan også være fascinerende å ta turen til vakre Pamukkale. De kritthvite kalksteinsklippene med sine vannfylte terrasser er virkelig et vakkert og enestående skue. Terrassene er blitt formet slik av det kalkholdige vannet over hundrevis av år. Disse vidunderlige kalksteinsklippene står også oppført på Unescos liste over verdensarv.

Leave a Reply